Scroll untuk baca artikel
Example 325x300
Example floating
Example floating
Example 728x250
Pemalang

Kirab Pataka Minangka Agenda Rutin Pengetan HUT Kabupaten Pemalang

3
×

Kirab Pataka Minangka Agenda Rutin Pengetan HUT Kabupaten Pemalang

Sebarkan artikel ini

CMI. Pemalang – Pengetan HUT Kabupaten Pemalang ingkang kaping 449 kanthi tema “Maju, Berdaya dan Sejahtera” Wonten ing karnaval punika, Bupati Pemalang katingal nitih kreto kencono Kyai Seto Mraman, ingkang dipun tunggangi Bupati Pemalang dalah garwa, kreta ngagem Seto warna putih, Perang Maraman tegesipun perang suci lan kreta Kyai Turonggojati. kang ditunggangi Ketua DPRD Pemalang lan garwane.

Advertisement
Example 300x600
Scroll kebawah untuk lihat konten

 

Bupati sesarengan kaliyan garwanipun Shanti Rosalia, dikawal pasukan Benowo lan diiringi drumband lan disambut dening anggota pasukan laskar Mengoneng.

“Kairab pataka menika seni lan budaya, tegesipun minangka simbol manunggalaken antawisipun pemerintah kaliyan kabudayan ing kabupaten Pemalang lan ugi minangka simbol manunggalaken masyarakat ingkang dipunbangun dening sedaya komponen masyarakat Pemalang,” ujare Mansur ing peringatan kantor Bupati (24/01/2024) esuk

Mansur ngajab kanthi mengeti pengetan iki, masyarakat bisa ngerti sejarah madege Kabupaten Pemalang lan nguri-uri kabudayan utawa nguri-uri budaya leluhur.

tema wektu, “majeng, kuwasa lan makmur.” “Muga-muga kanthi momentum pengetan iki, kita saged sesarengan mbangun kabupaten Pemalang supaya bisa maju lan sejahtera,” pungkase.

Laskar Mengoneng Bergota

Sauntara kuwi, Sukarso minangka komandan pasukan Laskar mengoneng Bergota ngendika , nalika nyambut lan ngawal iring-iringan Bupati lan ketua DPRD Kabupaten Pemalang, dheweke njlentrehake yen sakderengipun sampun nyuwun marang Gusti Kang Maha Kuwaos supados kegiyatan lumampah kanthi lancar lan hawane. bakal mendhung.

“Dhek wingi kula nindakaken ritual nyuwun dhumateng Gusti supados kegiatan karnaval pataka mengeti HUT kabupaten ingkang kaping 449 menika saged lumampah kanthi lancar lan alhamdulillah, kula nyuwun supados hawa mendhung dados swasana ingkang adem kangge kegiatan, pratandha tetram katarahaja ingkang ayem lan ayem. ,” piterange Karso.(SKM)

Follow Berita Lengkap CMI News di Geoogle News

Example 728x250
Example 120x600

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *